Hoed af!

International 10/07/2018
 PALOUBET DU CHÂTEAU (Baloubet du Rouet/Ezoliet – fokker: J. Decroly te B-7930 Petit-Roeulx-lez-Braine), SBS gekeurd, gereden door Sébastien Vigneron (BEL)
PALOUBET DU CHÂTEAU (Baloubet du Rouet/Ezoliet – fokker: J. Decroly te B-7930 Petit-Roeulx-lez-Braine), SBS gekeurd, gereden door Sébastien Vigneron (BEL)

Voor alle prestatiepaarden van het SBS, van welk niveau dan ook, omdat ze het verdienen!

Natuurlijk kunnen we toegeven aan der verleiding om de ‘hoed af’ van de week toe te kennen aan DUBAÏ DU BOIS PINCHET (E.O.) (Kashmir van Schuttershof/Andiamo – fokker: Elevage du Bois Pinchet te B-5600 Surice) met Martin Fuchs, die zegevierden in een proef over 1.45 m op CSI*** Dettighofen (GER). Maar zou dit niet betekenen dat we er te snel over gaan en dat we dan de zege in de Grote Prijs CSI* Mons Ghlin (BEL) links laten liggen van de SBS – gekeurde PALOUBET DU CHÂTEAU (Baloubet du Rouet/Ezoliet – fokker: J. Decroly te B-7930 Petit-Roeulx-lez-Braine), een veteraan van 19 jaar, die samen met Sébastien Vigneron (BEL), alleen nog maar naar buiten komt om te winnen?

Zou het niet spijtig zijn de zeges over het hoofd te zien in Knokke (BEL) van CARLTON DU FRIOU (For Pleasure/Grignoteur de la Fontaine – fokkers: R.& St. Debonnet te B-7760 Pottes) die, samen met Francisco José Mesquita Musa bevestigde over 1.35 m in een proef voor het CSI**** en van DECIBELLE DU SEIGNEUR (E.O.) (Ogano Sitte/Heartbreaker – fokker: La Ferme du Seigneur de B-7387 Honnelles), gereden door Chaouki Rijnders (BEL), die een proef pakte over 1.25 en meerdere klasseringen in het CSI*? En zou het niet onrechtvaardig zijn stilletjes alle auteurs van mooie klasseringen aan alle uithoeken van de hippische wereld over te slaan? Elke week schrijven tientallen van hen, net zoals dit weekend, hun naam op het palmares van tal van internationale proeven en dit op elk niveau. Te veel om op te noemen dus. Wat ons niet belet om hen een welgemeend ‘bravo’ toe te wensen en een hartelijk ‘dank u wel’! (CA)