U zei generatieconflict?

International 19/06/2018
CASANOVA DE L’HERSE (Ugano Sitte/Kashmir van Schuttershof – fokker: M. Bar te B-7063 Chaussée-Notre-Dame) gereden door François Mathy Jr (BEL) (foto (c) Hippofoto)
CASANOVA DE L’HERSE (Ugano Sitte/Kashmir van Schuttershof – fokker: M. Bar te B-7063 Chaussée-Notre-Dame) gereden door François Mathy Jr (BEL) (foto (c) Hippofoto)

Wat ook hun generatie is, de vertegenwoordigers van het SBS presteren!

Het is een feit dat de generatie ‘D’ meer dan veelbelovend is. Enkele weken geleden toonden we dit dan ook aan en het is zeker niet DAVIDOFF DE LASSUS (Ugano Sitte/Ksar-Sitte – fokker: E. Payelle te B-7602 Bury) en zijn Italiaanse ruiter Matteo Checchi die het tegendeel zullen beweren. Ze rijgen immers reeds twee weekends op rij de zeges aan elkaar.

Maar hun ‘ouderen’, zijnde de ‘C’ – generatie en nu 10 jaar jong – heeft het daar helemaal niet moeilijk mee, nietwaar de heren CHIC HIN D’HYRENCOURT (Taran de la Pomme/Elanville – fokker: A. Henry te B-4452 Paifve), winnaar van de Grote Prijs op CSI**** Geesteren (NED) over 1.60 m met Antonio Alfonso, CASANOVA DE L’HERSE (Ugano Sitte/Kashmir van Schuttershof – fokker: M. Bar te B-7063 Chausse-Notre-Dame), jullie die zich een proef toe eigenden over 1.45 m op CSI**** Bolesworth (GBR) samen met François Mathy Jr. en CORDOVERO BY MARSTYL (ex-CORDOVERO I DU WERFAT – Cambito vd Helle/Quouglof Rouge) gereden door Charlotte Philippe met wie u tekende voor een zege op CSI*** Moorsele.

Aldus komen we bij de meer ervaren prestatiepaarden en meer bepaald de SBS – gekeurde hengsten, die eveneens hun zegje deden. Om hiervan overtuigd te zijn is het even kijken naar het palmares van de Nations Cup op CSIO***** Sopot (Pol). Maakten deel uit van de winnende Belgische ploeg: GARFIELD DE TIJI DES TEMPLIERS (Quasimodo Z/Goldspring de Lauzelle), SBS-gekeurde hengst gereden door Jérôme Guéry. Als onderdeel van de Franse ploeg, tweede op het podium van deze Nations Cup was er de prestatie van de SBS VAGABOND DE LA POMME (Vigo d’Arsouilles/For Pleasure – fokker: Haras de la Pomme te F-14590 Le Pin), gereden door Nicolas Delmotte.

Bij het SBS is continuïteit dus zeker geen ijdel woord! (CA)