Focus op de SBS – gekeurde hengsten

International 29/05/2018
HALIFAX VAN HET KLUIZEBOS (Heartbreaker/Fétiche du Pas), SBS gekeurd, gereden door Lorenzo De Luca (ITA)  (foto (c) S. Grasso)
HALIFAX VAN HET KLUIZEBOS (Heartbreaker/Fétiche du Pas), SBS gekeurd, gereden door Lorenzo De Luca (ITA) (foto (c) S. Grasso)

HALIFAX VAN HET KLUIZEBOS en de anderen hebben de wind in de zeilen!

Dit weekend eindigde alweer als een apotheose voor het SBS met de zege in de Grote Prijs van CSIO***** Rome (ITA) van de SBS-gekeurde hengst HALIFAX VAN HET KLUIZEBOS (Heartbreaker/Fétiche du Pas), onder het zadel van Lorenzo De Luca (ITA), net een week na dat een andere hengst, eveneens SBS-gekeurd, QUABRI DE L’ISLE (Kannan/ Socrate de Chivre) en zijn ruiter Pedro Veniss ruim bijdroegen aan de zege van de Braziliaanse ploeg in de Nations Cup op CSIO***** La Baule (FRA). Dit alles zegt natuurlijk veel over de atletische kwaliteiten van de hengsten die voor de dekdienst gekeurd worden bij het SBS!

Wat de kwaliteit van hun vererving betreft … deze staven wij maar al te graag met enkele klinkende cijfers. Tijdens ditzelfde weekend hebben de SBS-auteurs van de ruim vijftig zeges en genoteerde klasseringen, voor ongeveer de helft een SBS-gekeurde hengst als vader.

Beter nog, de vier SBS-geboren winnaars van het weekend zijn producten van een hengst dat bij ons Studbook werd gekeurd: CALI DES BERGERIES (fokker: Ph. Jadot te B-6940 Grandhan), zegevierde over 1.40 m met Amy Graham (GBR) op CSI** Bonheiden (BEL) en is een zoon van BALOUBET DU ROUET, DAISY DU GRAND MOUSTIER (E.O.) (fokker: J-P. Deliener te B-7062 Naast), gereden door Pedro Veniss (BRA) en BEL CANTO DU HOUSSOIT (fokker: F. Dulac te B-7971 Basècles), onder het zadel van Romain Duguet (SUI), beiden SBS-winnaars op CSI**** Bourg-en-Bresse, de ene over 1.45m en de andere over 1.40 m zijn fokproducten voor de eerste van QUASER DE L’ISLE en voor de tweede van SHERMAN SITTE. Op CSIO***** Rome tenslotte schitterde CASANOVA DE L’HERSE (fokker: M. Bar te B-7063 Chaussée-Notre-Dame-Louvignie) met François Mathy Jr. (BEL) in een proef over 1.45m, als zoon van UGANO SITTE. Of nog, van de zeven SBS-vertegenwoordigers die zich klasseerden op niveau Grand Prix dit weekend, hebben vijf eveneens een SBS-gekeurde hengst als vader: in Bourg-en-Bresse (FRA), AS DE PAPIGNIES (fokker: J. Francq te B-7860 Lessines), gereden door Margaux Bost (FRA) en VENEZIA D’ECAUSSINNES (E.O.) (fokker: Les Ecuries d’Ecaussinnes te B-7190 Ecaussinnes), met Thiery Rozier (FRA), beiden geklasseerd in de Grote Prijs****, alsook UNPULSION DE LA HART (fokker: Ch. Maus te B-6700 Bonnert), gereden door Philippe Rozier en geklasseerd in de Grote Prijs**. Deze drie paarden zijn producten van KASHMIR VAN SCHUTTERSHOF, terwijl CADIX DES ROSIERS (E.O.) (fokker: H. Duran te B-1400 Nivelles), geklasseerd met Nathan Budd (BEL) in de GP van CSI** Bonheiden en BIARRITZ DES HAUTS DROITS (fokker: M. Devos te B-6280 Acoz-Gerpinnes) die zich ook klasseerde met Kelly Vandousselaere (BEL), NABAB DE REVE als vader hebben.

QED (CA)