Feest voor de familie Sitte

International 30/04/2018
OGANO SITTE (Darco/Avontuur - fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix), SBS geboren en gekeurd (archieffoto)
OGANO SITTE (Darco/Avontuur - fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix), SBS geboren en gekeurd (archieffoto)

Een nieuwe lawine zeges en eervolle vermeldingen voor de afstammelingen van OGANO en UGANO SITTE

Het voorbije weekend was de sportieve activiteit intens in elke discipline en op elk niveau, kriskras door elkaar en in elke uithoek van de wereld. Naar goede gewoonte brachten de vertegenwoordigers van het SBS hulde aan hun ruiters, eigenaars en fokkers met een regen aan schitterende prestaties. Tegelijkertijd vielen ook verschillende, bij ons Studbook gekeurde vaderdieren en opmerkelijke moederstammen op. De familie ‘Sitte’ was ditmaal aan zet, met een tiental SBS-paarden, die een zege of een klassering noteerden.

De afstammelingen van de halfbroers OGANO (v. Darco) en UGANO (v. Clinton) SITTE reden zich inderdaad opmerkelijk in de kijker. VICTORIA DU SEIGNEUR (E.O.) (Ogano Sitte/Rubens du Ri d’Asse – fokker: La Ferme du Seigneur te B-7389 Honnelles), gereden door Marcello Manganotti over 1.45 m op CSIO***** Samorin (SVK) en URCO D’HOYO (Ogano Sitte/Parco – fokker: Th. Favre d’Echallens te B-1380 Lasne), samen met Rebecca Hallberg Fischer over 1.45 m op CSI** Drammen (NOR), verdedigden met verve de kleuren van hun vader met tal van foutloze parcoursen en classeringen, terwijl op CSIYH Busto Arsizio (ITA), de 6- jarige GIULIA DU HOUSSOIT (R.O.), een dochter van de SBS-gekeurde BUTTON SITTE, zelf een zoon van OGANO SITTE, de hoogste regionen van de klasseringen overzweefde.

Aan de UGANO SITTE – zijde, duiden we de uitstekende aanpak van CURTIS SITTE, onder het zadel van Paul Estermann, 2e over 1.50 m en lid van de winnende Zwitserse ploeg in de Nations Cup op CSIO***** Samorin (SVK). We weerhouden eveneens de zege – alweer eentje meer – van CASANOVA DE L’HERSE (fokker: M. Bar te B-7063 Chaussée-Notre-Dame-Louvignie) met François Mathy Jr. over 1.50 m op CSI**** Hagen (GER), alsook deze van COMEBACK DE FREMIS (fokker: W. Monnier te B-7750 Russeignies), gereden door Jude Burgess over 1.40 m op CSI** Chepstow (GBR). Toegevoegd aan al dat moois, horen eveneens de flatterende klasseringen van DAVIDOFF DE LASSUS (fokker: E. Payelle te B-7602 Bury) met Matteo Checchi op CSI** Busto Arsizio (ITA), van GYSMO DU HOUSSOIT (fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix) en Lisa de Ridder op CSIYH Moorsele (BEL) en van EVER BRAVOUR VAN DE BASQUITA (fokker: Stal Basquita te B-8920 Langemark met Axel Van Doorne op CSI** Moorsele (BEL).

Jawel, IALTA SITTE (E.O.) (L.S.) (Avontuur/Major de la Cour), mag terecht fier zijn op haar nakomelingen. (CA)