Zeges, verervers die uitstekend vertegenwoordigd zijn, fokkerijen die opvallen en jonge paarden die reeds in optima forma zijn

International 16/01/2018
CLOUZOT DE LASSUS (Ugano Sitte/Ténor Manciais - fokker: E. Payelle te B-7602 Bury) gereden door Bryan Balsiger (SUI) (foto (c) Katja Stuppia-LONGINES CSI BASEL)
CLOUZOT DE LASSUS (Ugano Sitte/Ténor Manciais - fokker: E. Payelle te B-7602 Bury) gereden door Bryan Balsiger (SUI) (foto (c) Katja Stuppia-LONGINES CSI BASEL)

Een jaarwissel die doorzet

We mogen dan ook slechts sinds enkele dagen een jaarwissel achter de rug hebben, de vertegenwoordigers van het SBS zetten het jaar in zoals ze er zopas een afsloten. En wel aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Een week na FIUMICINO VAN DE KALEVALLEI (Plot Blue/Nabab de Rêve – fokker: Geert De Sloover te B-9850 Landegem), is het een andere 7- jarige, FAUT-IL DES 7 VALLONS (Comme il Faut/Double Espoir – fokker B. Dandrifosse te B-6940 Petit-Han), die zich onderscheidde met een bevestiging in de finale van zijn leeftijdscategorie op CSIYH Opglabbeek (BEL). In dit hoofdstuk ‘zeges’, vermelden we ook maar al te graag deze van DUBAÏ DU BOIS PINCHET (E.O.), gereden door de Zwitser Martin Fuchs over 1m45 op CSI***** Basel (SUI), terwijl DON’T TOUCH DU BOIS PINCHET (E.O.) met Shane Sweetnam (USA) zich kwalificeerde voor de barrage van de finale Grote Prijs tijdens de eerste week van het Winter Equestrian Festival van Wellington (USA). We noteren ook dat deze twee getalenteerde 9- jarige merries dochters zijn van KASHMIR VAN SCHUTTERSHOF (Nabab de Rêve/Ténor Manciais – fokker: W. Van Impe te B-9550 Herzele), een SBS-geboren en gekeurde hengst, wiens nakomelingen steeds weer schitteren op de belangrijkste afspraken die de sportkalender uitmaken.  

Een andere SBS- geboren en gekeurde hengst die schittert door zijn nakomelingen: UGANO SITTE (Clinton/Avontuur – fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix), wiens zoon CLOUZOT DE LASSUS (fokker: E. Payelle te B-7602 Bury), Europees kampioen Young Riders met zijn Zwitserse ruiter Bryan Balsinger, zich een zeer mooie 2e plaats toe eigende over 1m50 op CSI***** Basel (SUI), terwijl in Wellington (USA) het zijn dochter DALI DE VY (E.O.) (fokker: D.O.L.B.Y. te B-7331 Baudour) en haar nieuwe amazone Christine McCrea waren, die de klasseringen vermenigvuldigden over 1m40 en 1m45.

Als kers op de taart vermelden we dat de winnaars in de Grote Prijzen van Drachten (NED) en Neustadt Dosse (GER), respectievelijk nakomelingen zijn van CARDENTO (Capitol I/Lord) voor de ene en van NABAB DE REVE (Quidam de Revel/Artichaut), twee SBS-gekeurde hengsten natuurlijk … (CA)