HH AZUR GARDEN’S HORSES (E.O.), paard van het jaar in de USA

International 02/01/2018
SBS HH AZUR GARDEN’S HORSES (E.O.) (Thunder van de Zuuthoeve/Sir Lui – fokker: Nathalie Beaufort te B-8600 Pervijze)  gereden door McLain Ward (USA) (foto (c) FEI)
SBS HH AZUR GARDEN’S HORSES (E.O.) (Thunder van de Zuuthoeve/Sir Lui – fokker: Nathalie Beaufort te B-8600 Pervijze) gereden door McLain Ward (USA) (foto (c) FEI)

Ze klopt een andere SBS zijnde H&M ALL-IN. De SBS-gekeurde HALIFAX VAN HET KLUIZEBOS 4de

De jaarwisseling brengt ook altijd de publicatie van klasseringen en het toekennen van awards, als beloning voor de prestaties van het afgelopen jaar, met zich mee.

Eind 2017 in de USA is het de site Noëllefloyd.com die zorgde voor een peiling in hippische kringen. Geen verrassing dus dat kampioene, de SBS HH AZUR GARDEN’S HORSES (E.O.) (Thunder van de Zuuthoeve/Sir Lui – fokker: Nathalie Beaufort te B-8600 Pervijze) won met 43 % en 845 stemmen meer dan haar opvolger H&M ALL-IN (Kashmir van Schuttershof/Andiamo – fokker: B. Huybregts te NL-4891 PV Rijsbergen), eveneens bij zijn geboorte ingeschreven bij het SBS, terwijl de SBS-gekeurde hengst HALIFAX VAN HET KLUIZEBOS (Heartbreaker x Fétiche du Pas) zich als vierde mocht opstellen.

Wij vestigen de aandacht op het feit dat HH AZUR GARDEN’S HORSES (E.O.) en haar ruiter McLain Ward zeer waarschijnlijk hun succes te danken hebben aan een indrukwekkende reeks zeges en klasseringen in de belangrijkste proeven van 2017, waar natuurlijk de finale zege in de Wereldbeker in Omaha, op eigen bodem dus, bij hoort.

Hoe dan ook en dit aan de vooravond van de Wereldruiterspelen 2018 die doorgaan in Tryon (USA), kan men op zijn minst stellen dat de SBS-paarden de wind in de zeilen hebben aan de overkant van de Atlantische Oceaan! (CA)