Van Noord tot Zuid-Europa met een omweg naar de Verenigde Staten vallen de SBS-paarden op!

International 21/10/2019
Clouzot de Lassus © Archieffoto
Clouzot de Lassus © Archieffoto

We sluiten een weekend af boordevol wedstrijden, niet alleen in Europa maar eveneens in de Verenigde Staten. De prestaties van onze SBS-paarden in een oogopslag …

CSIW OSLO: In de hoofdrubriek op zondag, meer bepaald de ‘Longines FEI World Cup Oslo’, ging de overwinning naar Bryan Balsinger, de ruiter van CLOUZOT DE LASSUS. CLOUZOT is een SBS-ruin, geboren in 2008 van Ugano Sitte*Ténor Manciais en werd gefokt door Mr. Elie Payelle te 7602 – Bury. Hij slaagde er als enige in een foutloos parcours neer te zetten in de zeer zware barrage. H&M ALL-IN werd 6e in deze proef met 4 strafpunten onder het zadel van Peder Fredricson. Deze SBS-zoon van Kashmir van Schuttershof*Andiamo werd gefokt door Bas Huijbregts te 4891 PV Rijsbergen (NL). Er was tenslotte een derde combinatie die deze TOP 10 bij spekte voor het SBS. We hebben het hier over DIESEL GP DU BOIS MADAME, een mannelijk fokproduct van Cassius*Heartbreaker, gereden door Marlon Modolo Zanotelli. De combinatie pakt de 7e plaats met 4 strafpunten.

CSI Tryon: In de proef ‘1m50 Sunday Classic’, noteren we de uitstekende prestatie van DON’T TOUCH DU BOIS PINCHET, die een foutloos parcours neerzette onder het zadel van de Ierse ruiter David Blake. Goed voor de 5e plaats van de proef. Deze SBS-merrie is een dochter van Kashmir van Schuttershof*Indoctro, gefokt bij fokkerij du Bois Pinchet te 5100 – Surice.

CSI Grimaud: We noteren nog een 5e plaats voor een SBS-vertegenwoordiger. Ditmaal voor DON FLAMENCO VD KRANENBURG (Flamenco de Semilly*Kannan) onder het zadel van Lorenzo de Luca. Ze scoorden in de Grand Prix 1m55 op zondag en tekenden ook voor een foutloze rit. Deze getalenteerde springer werd gefokt door Mr. Jacques Leterme te 8980 Zandvoorde.

CSI Oliva: Zege in de proef ‘Trofeo Oliva Nova Beach & Golf Resort’ voor Jérôme Guéry en ERAS STE HERMELLE (Vargas Ste Hermelle*Andiamo). De combinatie pakte de zege in een supertijd van 39.17 sec. in de barrage van deze proef over 1m45 op zaterdag. ERAS STE HERMELLE werd gefokt door M-Th & A.Dumont-Lefèvre te B-6181 – Gouy-Lez-Pieton.Op zondag zou een andere vertegenwoordiger van het SBS van zich laten horen. DESTINY VAN SCHORE, onder het zadel van Jonna Ekberg wordt 9e in de Grand Prix 1m50. Deze dochter van Ugano Sitte*Kannan is een SBS-merrie die het daglicht zag bij Winfried Lefevre te 8433 – Schore-Middelkerke.

CSI Vilamoura: In Portugal is het FLAVIE VAN DE HELLE die de spotlights liet schijnen op Studbook SBS! Onder het zadel van Chloé Aston legde deze dochter van Carlow Van de Helle*Carvallo, beslag op de 9e plaats in de Grand Prix 1m50. FLAVIE werd springgericht gefokt door Stoeterij Van de Helle te 2580 Putte-Peulis.

CDI Le Mans: De SBS-gekeurde FIRST STEP VALENTIN (Vitalis*Fidermark) en zijn amazone Larissa Pauluis pikten de tweede plaats in op slechts nipte afstand van de eerste op

de Franse kampioenschappen voor 7- jarige paarden!

CSIW Del Mar: Aldus sluiten we de prestaties voor het SBS van vorig weekend af en komen daarbij nog even terug op de uitstekende 6e plaats van CALYPSO VAN DE ZUUTHOEVE onder het zadel van Laura Hite (USA). Dit paard – 100 % Zuuthoeve – van Tangelo van de Zuuthoeve*Thunder van de Zuuthoeve) en zijn amazone pakten dus de 6e plaats in de Longines FEI Jumping World Cup van Del Mara. Calypso werd gefokt door Mr. René Vets in 2500 – Lier.