Succes dit weekend voor onze sbs paarden.

International 25/11/2019
Clipper du Haut du Roy ©Sportfot
Clipper du Haut du Roy ©Sportfot

De resultaten van het weekend

CSI*****Praag:

Dit weekend werd de finale van de Global Champions Tour in Praag verreden. Meteen weer een zeer mooie etalage voor Studbook SBS! In de kwartfinales van de teamcompetitie op donderdag vonden we alweer twee SBS-paarden in de Top 5.

RMF CADEAU DE MUZE (Nabab de Rêve*Almeo) en William Withaker tekenden voor een foutloos parcours voor de rekening van de winnende ploeg. Deze 11- jarige ruin werd gefokt door mr. J. De Brabander te 9100 Sint-Niklaas.

In het team op de tweede plaats was het CLIPPER DU HAUT DU ROY (Flipper d’Elle*Pucinni) die zich in de kijker sprong. Dit paard, gereden door Jane Richards Philips en gefokt bij mr. Christophe Mayerus in 6720 Hachy, presteerde het hele weekend lang bijzonder sterk, om uiteindelijk mooi 4e te worden voor het team in de finale op zondag.

Tenslotte was er de 5e plaats in deze eerste manche, weggelegd voor DALILA DE LA POMME (Taran de la Pomme*Diamant de Semilly) en haar amazone Evelina Tovek. Dalila is een merrie met het label ‘Elite Obstacle’ bij Studbook SBS! Ze presteert niet alleen op hoog niveau, haar moederlijn is bovendien bijzonder interessant. We geven hierbij mee dat haar moeder DUCHESSE DE LA POMME en haar grootmoeder VICI VAN T’ PLUTONIAHOF beiden internationale proeven liepen over 1m60.

In het CSI5* BMW op vrijdag vinden we ECLINSCO DE L’O (Clinton*Olisco), die de 6e plaats pakte in deze proef over 1m50, onder het zadel van François Mathy Jr. Eclinsco werd gefokt door mr. P. Delcourt te 5190 Saint-Martin.

Daags daarna was het de beurt aan JENSON VAN T’ MEULENHOF om uit te blinken in een proef over 1m50. De SBS-gekeurde hengst mocht zich na afloop als 5e opstellen. Deze zoon van Vagabond de la Pomme uit een merrie met Nabab de Rêve als vader, wordt gereden door Niels Bruynseels en werd gefokt door mevrouw M. Van Lombergen te 9140 Temse.

Dezelfde dag in de Longines Super Grand Prix, kaapte H&M ALL-IN (Kashmir van Schuttershof*Andiamo) de 8e plaats weg met Peder Fredricson . ALL-In werd geboren bij mr. Bas Huijbregts te NL-4891 PV Rijsbergen.

CSI**** Munich :

In de proef over 1m45 van het CSI**** op vrijdag schitterden CHOPIN DES HAYETTES (Radco d’Houtveld*Nimmerdor) en zijn ruiter Emeric Georges op de 2e plaats. Chopin werd geboren op Haras des Hayettes te F-08600 Givet).

CSI**** Rouen :

Jonna Ekberg en DESTINY VAN SCHORE (Ugano Sitte*Kannan) pakten de 9e plaats in de proef over 1m50 op vrijdag. Destiny komt uit dezelfde moederstam als de SBS-hengst Riesling du Monselet, zoon van Kashmir van Schuttershof en werd gefokt bij mr. Lefevere te 8433 Schore-Middelkerke.

Een zege voor het SBS daags daarna in de 1m40 Euro Docks Services voor AYADE DE SEPTON HDE, onder het zadel van Valentine Delaveau. Deze merrie werd geboren bij mr. Christian Liégois te 6940 Durbuy en is ‘Elite Obstacle’. Wandor van de Mispelaere tekende voor het vaderschap. De moeder van de merrie heeft Albion du Chêne Brûlé als vader. In dezelfde proef sluit het SBS de Top 10 af, dankzij de prestatie van FAIR PLAY D’ESQUELMES (Darco*Carthago), gereden door Jérôme Hurel. Fair Play werd geboren bij mr. Maillart te 7520 Ramegnies-Chin.

Maxime Henry