Pan American Games 2019 : ¡Vamos!

International 12/08/2019
QUABRI DE L'ISLE (Kannan/ Socrate de Chivre) & Pedro Veniss,  (c) Henry Moreigne
QUABRI DE L'ISLE (Kannan/ Socrate de Chivre) & Pedro Veniss, (c) Henry Moreigne

Twee in de Top 10 individueel en twee teammedailles voor onze SBS’ers

Het is in Lima (Peru) dat de Pan American Games doorgingen. Tal van uitstekende ruiters kwamen er aan de start om de beslag te leggen op de waardevolle erkenning : een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.  

Twee van onze vertegenwoordigers maakten deel uit van de gekwalificeerden en schitterden tijdens deze prestigieuze competitie. Beiden hebben zich onderscheiden in de individuele proeven, maar ook bij de teamcompetitie jumping. Aldus oogstten ze niet alleen twee Top 10 plaatsen, maar ook nog eens 2 medailles !

Na drie dagen intense competitie, pikten Eve Jobs en Venue D’Fees des Hazalles (President/Alcatraz – fokker : D. Lamette te B-6940 Barvaux-sur-Ourthe) niet alleen de 5e individuele finaleplaats mee over 1.60m, maar scheerden op hun weg ook nog de 3e teamplaats mee, met als resultaat brons voor de USA.

Pedro Veniss en zijn trouwe SBS-gekeurde Quabri de l’Isle (Kannan/Socrate de Chivre hadden ook goede kaarten met als resultaat een 7e plaats in de individuele finale, alvorens een reeks foutloze omlopen – op een foutje in de tijd na – voor te schotelen in de teamwedstrijd, hetgeen met vlag en wimpel zorgde voor de gouden medaille op deze Pan American Games 2019.

Terug in Europa tenslotte, waar twee SBS’ers eveneens hoge ogen gooiden, bij name H&M ALL-IN (Kashmir van Schuttershof/Andiamo Z – fokker : B.Huijbrechts te NL- 4891 PV-Rijsbergen) onder het zadel van Peder Fredricson, die 4e werden op CSI5* Valkenswaard over 1.55m, terwijl DINKY TOY VD KRANENBURG (Ugano Sitte/Kimball – fokker : J. Leterme te B- 8980 Zandvoorde) en zijn ruiter Lorenzo de Luca mooi 2e werden op CSIO5* Dublin, alvorens te bevestigen met een 3e plaats in de Grand Prix gisteren.

Volgende grote afspraak zijn de Longines FEI European Championships (19-25/8)(ML)