Inspection Tour 2022 : Day 1

International 15/09/2022

Na een onderbreking van twee jaar te wijten aan Covid, reist een delegatie van ons Studbook opnieuw naar de USA. We bezoeken er de SBS-fokkers teneinde talrijke paarden te evalueren, maar ook de veulens geboren in 2022, 2021 en 2020. De kandidaat-hengsten worden eveneens voorgesteld en sommigen van hen zullen als dekhengst geregistreerd worden. Op de planning van onze kleine delegatie staan Michigan, Kentucky, Virginia, Georgia, Texas en Florida. We kijken er echt naar uit onze trouwe fokkers en nieuwe leden te ontmoeten aan de overkant van de Atlantische Oceaan!

De rondreis ging ondertussen van start op 14 september in Minnesota. Dierenarts Patrick Mahieu, beheerder van het Studbook SBS en Morgane Libotte, verantwoordelijk voor de Internationale Betrekkingen bij ons stamboek, bezochten er de stallen Woodloch (Hugo) van fokster Ingvill Ramberg, waar een merrie en twee veulens SBS-geregistreerd werden. De volgende halte is gelegen in de staat Illinois!

U kan de Inspection Tour 2022 van het SBS in de States volgen via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/Belgian.Sport.Horse/ en op https://www.sbsnet.be/en/inspection-tour-2022