Het SBS op de eerste rij!

International 02/12/2019
H&M ALL-IN © Picture FEI
H&M ALL-IN © Picture FEI

Een klein overzicht van de weekendresultaten

CSIW*****Madrid  

Tijdens de tweesterrencompetitie in het kader van CSIW Madrid, is het een SBS-merrie die zich in de kijker sprong. We hebben het hier over ESPERENZA D’ESQUELMES, een dochter van Erco van ’t Roosakker uit een merrie van Carthago. De merrie en haar amazone Leticia Riva Gil pakten de 9e plaats van de proef over 1m40 op vrijdag. Esperenza werd gefokt bij mr. Maillart te 7520 Ramegnies-Chin.

Dezelfde dag in de proef over 1m45, komen we de SBS-gekeurde hengst FLINTON tegen, een zoon van Clinton, die momenteel het ene succes na het andere voor zijn rekening neemt.

CSIW**** Poznan

In de zware tour over 1m40/1m60 op vrijdag, haalden twee SBS-paarden de Top 10. Eerst en vooral FIUMICINO VAN DE KALEVALLEI (Plot Blue/Nabab de Rêve) en zijn ruiter Jur Vrieling (NL), die de 3e plaats van de proef inpikken. Dit paard werd geboren bij mr. De Sloover te 9850 Landegem. Op de 10e plaats eindigde ELCO VAN HOF TER NAILLEN, onder het zadel van Michel Hendrix (NL). Deze zoon van Elvis Ter Putte uit een moeder van Toulon werd gefokt bij mr. Robberecht te 9220 Hamme. Op zaterdag pakte Fiumicino van de Kalevallei opnieuw de 3e plaats en wel over 1m45 (in de medium tour).

CSI****Stockholm

Op vrijdag in de proef over 1m40 vinden we op de 8e plaats DABELLE en haar ruiter Darragh Kenny. Dabelle is een dochter van Nabab de Rêve uit een merrie die Chin Chin als vader heeft. Ze werd geboren bij mr. Vanderlinden in 8300 Knokke Heist. In de proef over 1m50, gereden op dezelfde dag noteren we een schitterende 3e plaats voor H&M ALL-IN en zijn ruiter Peder Fredricson. All-In is een zoon van Kashmir van Schuttershof uit een merrie van Andiamo. Hij werd geboren bij mr. Huijbregts te 4891 PV Rijsbergen (NL).

CSI**** Wellington

Aan de andere kant van de wereld zorgde ELITE-CHIN DE SAULIEU in de proef over 1m40 op woensdag voor een klinkende zege. Deze merrie, gereden door Erynn Ballard is een dochter van Cassini II uit een merrie van Chin Chin. Daags daarop noteerde de combinatie nog een vlijtige 6e plaats in een identieke proef. Elite Chin werd gefokt door mr. Collart te 5600 Philippeville. We blijven nog even hangen op woensdag, met alweer een mooie 6e plaats voor AYMARA DE LIGNY (Aymara des Bergeries) en haar ruiter Jose Antonio Chedraui Prom. Deze dochter van Canturo werd geboren bij Haras de Ligny te 6220 Fleurus.

Op vrijdag in een proef over 1m50 is het op de 3e plaats dat we een van onze vertegenwoordigers tegen komen. Ditmaal is het CHANCE DE STE HERMELLE, dochter van Calvaro uit een merrie van Hemmingway. Deze Elite-merrie werd gereden door Michaël Morrissey en werd geboren bij de dames M-Th & Adeline Dumont-Lefèvre te 6181 Gouy-lez-Piéton.

Maxime Henry