Dekkaarten / Inseminatieattest

Elk veulen wordt bij geboorte ingeschreven in het Studbook SBS bij het indienen van een dekkaart (afgeleverd door de eigenaar van de hengst of door zijn mandataris) of een inseminatieattest (afgeleverd door het inseminatiecentrum).

  1. De veulens van een hengst, goedgekeurd door het Studbook SBS, worden exclusief ingeschreven na het voorleggen van een legale dekkaart, opgemaakt door het Studbook SBS.

De SBS dekkaarten worden afgeleverd aan de eigenaars van de hengsten in het kader van een jaarlijks forfait (180 €) en houden in :

  • het behouden van de goedkeuring van de hengst en alle administratieve taken die eraan verbonden zijn

  • 25 dekkaarten (bijkomende dekkaarten kunnen bekomen worden aan volgende voorwaarden)  : 1 kaart 30 € / 5 kaarten 60 € / 10 kaarten 100 €)

  • het opvolgen en de promotie van de prestaties in fokkerijwedstrijden en/of sport ;

  • de permanente update van onze website www.sbsnet.be met onmisbare informatie (foto’s, videos, pedigree, nakomelingen, dekstations, enz…)

  1. De veulens van hengsten, goedgekeurd door andere Belgische of buitenlandse Studbooks, A leden van de World Breeding Federation for Sport Horses* (WBFSH), kunnen bij Studbook SBS ingeschreven worden.
  • bij het indienen van een dekkaart afgeleverd door een desbetreffend Studbook, zonder supplement.

  • bij het indienen van een inseminatieattest, afgeleverd door een inseminatiecentrum (50 € per attest).

  1. Belangrijke opmerking

Het bedrag van de inschrijving (110 € ) omvat ook het bepalen van de genetische afdruk van het veulen (DNA) en de ouderschapscontrole!

*Deze bepaling geldt niet voor de sportpony’s.