De beste hengsten pakken uit in Gesves op 26 februari!

Elevage 16/02/2023
ZONIK PLUS en Justin Verboomen, Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championships Young Horses Emelo, september 2022 (foto: Dirk Caremans)
ZONIK PLUS en Justin Verboomen, Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championships Young Horses Emelo, september 2022 (foto: Dirk Caremans)

In het kader van de hengstenkeuring 2023, organiseert het Studbook SBS voor de eerste maal een ‘Best Of’, een hengstenshow dat openstaat voor hengsten van 4 jaar en ouder, afkomstig uit elk stamboek dat aangesloten is bij het WBFSH. Het event zal doorgaan op zondag 26 februari om 14u30 in de grote manege van de Provinciale Fokkerij- en Ruiterschool van Gesves (Namen), tegelijkertijd met de proclamatie van de nieuwe gekeurde hengsten van 3 en 4 jaar.

Deze hengstenshow laat aan de hengstenhouders toe het brede publiek van de International Selection Show te ontmoeten. Kortom, professionals, kenners en degelijk geïnformeerde amateurs, Belgische en buitenlandse fokkers … allen uitkijkend en op zoek naar de beste dekhengsten voor het seizoen 2023.

De voorstelling van deze goedgekeurde hengsten, onder het zadel of aan de hand, zal gebeuren met deskundig commentaar en vergezeld van een projectie op groot scherm van de meest emblematische proeven tijdens de carrière van het voorgestelde paard. De 15 hengsten die zullen aantreden tijdens deze ‘Best Of’, zijn écht niet de eersten de besten!

Dressuur

VOULEZ-VOUS BY VDB (Vitalis x St. Moritz), 6 jaar, goedgekeurd bij het SBS, verliet België voor Saumur en evolueert uitstekend met de jonge Franse amazone Justine Esteve, die aanwezig zal zijn in Gesves met de eigenaar van Voulez-vous, François Vanderbecq.

JACK DANIELS N (Apache x Welt-Hit II), 8 jaar, goedgekeurd bij het SBS, is vertrouwd met de infrastructuur van Gesves gezien hij er de titel behaalde van Belgisch Kampioen Jonge 7- jarige Dressuurpaarden. Gefokt door Jean Van Laer, wordt hij toevertrouwd aan zijn ruiter Nick van Laer.

ZONIK PLUS (Zonik x Hohenstein), 7 jaar en goedgekeurd bij AES, gooide eveneens hoge ogen in Gesves 2022. Hij pakte er immers de titel Belgisch Kampioen Jonge 6- jarige Dressuurpaarden met Justin Verboomen. De jonge Hannoveraan schitterde eveneens op het FEI Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Ermelo, waar hij 2e werd in de kleine finale voor 6- jarigen.

SWEET NONSENSE (For Romance x Farewell I), goedgekeurd bij het SBS in maart 2022, pakte de titel van Nationaal Kampioen 4- jarigen, onder het zadel van Evelien Neven. Een fokproduct van Marijke Vanhombrouck.

Springen

TOUARDO BLUE Z (Toulon x Arko III), 9 jaar, goedgekeurd bij het SBS, doorliep zijn proeven met Bertrand Genin en evolueert sinds 2022 in CSI onder het zadel van Nathan Budd. Hij zal hier worden voorgesteld door hengstenhouder Herik Duran.

Het is niet langer nodig FAUT-IL DES 7 VALLONS (Comme Il Faut x Double Espoir) voor te stellen. Hij werd geboren bij Bernard Dandrifosse in 2011 en werd goedgekeurd bij het SBS. Het ex-wedstrijdpaard van Grégory Wathelet kan bogen op een mooi CSI5*- palmares en wordt sinds 2022 gereden door Pascal Van Laethem, die aanwezig zal zijn in Gesves.

DOLLAR DU ROUET (Chacco Blue x Quincy alias Quaprice), 10 jaar en SF, is een kleinzoon van de zus van de emblematische Baloubet du Rouet. Nadat hij hoge ogen gooide onder het zadel van Gilles Botton en nadien van Grégory Wathelet, zal de grote Franse hengst voortaan de dekdienst uitmaken bij Xavier Hanneton. Hij zal in Gesves gereden worden door Virginie Guériat.

COULEUR LATOUR (Diamant de Semilly x Cassini I), 11 jaar, SF goedgekeurd bij het SBS, verliet de pistes en de hindernissen over 1m40 voor de fokkerij. Hij wordt voorgesteld door zijn eigenaar Marcel Fort.

TOUCOURT DU BOIS MADAME Z (Toulon x Contender), 8 jaar, goedgekeurd bij het SBS, is succesvol op het hout sinds de Klassieke Cyclus en kan bogen op meerdere zeges, o.a. in CSIYH1* Villers-Vicomte met Jonathan Soquet. Hij zal worden voorgesteld door zijn fokker Patrick Becker.

PHELIUS DE SAINTE-HERMELLE (Surcouf de Revel x Brilloso), SF, evolueerde in CSO over 1m50 en wordt dit jaar 20! Zijn ruiters waren o.a. Grégory Wathelet … en zijn fokster Adeline Lefèvre. Gestationeerd in Gesves zal hij aan de hand voorgesteld worden door zijn mede-eigenaresse Marie-Thérèse Dumont.

IAGO DES PEUPLIERS (Vigo d’Arsouilles x For Pleasure), geboren bij Laurence Meunier in 2014 en goedgekeurd bij het SBS, evolueert onder het zadel van zijn eigenaar Frederik Dekens sinds 4 jaar. 6e in Gesves bij de 7- jarigen, tekent hij voor een prachtprestatie in 2022 met een 6e plaats in de GP 1m40 van Basècles.

INDIGO DU GRAND MOUSTIER (Kannan x Chatman), 9 jaar, goedgekeurd bij het SBS, liep de Klassieke Cyclus met zijn fokker Sébastien Deliener, die hem zal starten in CSO.

LINKIN PARK G&G (Presley Boy x Chepetto), 6 jaar, goedgekeurd bij het SBS, liep de Klassieke Cyclus onder het zadel van zijn fokker Gert Geeroms en heeft reeds zeven SBS-producten op zijn naam. Hij zal voorgesteld worden in Gesves door zijn amazone Justine Van Puyvelde.

Mennen

Goedgekeurd voor de optie Mennen door het SBS in 2022, zorgde de pony ILFIGER SECRET (Numero Uno x Champion de Luxe) in Gesves voor onvergetelijke momenten, gemend door zijn fokker Sébastien Pallen. Hij springt parcoursen ondertussen, maar wordt in Gesves opnieuw aangespannen voorgesteld.

Eventing

DI CAPRIO MVN (Johnson ex-Verdi V x Rosenkavalier), 15 jaar, goedgekeurd bij het SBS, illustreert zich met verve in CCI onder het zadel van zijn eigenaar, Hugo Langenscheid.

De beste hengsten zullen dus aantreden in Gesves op zondag 26 februari 2023 … alle disciplines door elkaar. Mis dit niet!

Info en live-streaming op www.sbsnet.be